keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Voimistelutreenit keväällä 2011

Petri Kapulainen on järjestänyt Nummelan Judon salille joukon voimistelutreenejä, jotka ohjaavat Vihti-Gym:in valmentajat Satu Rautiala ja Veera Lindholm. Heillä on kyky näyttää ja kertoa kuinka voimistelu-, akrobatia- ja venyttelyliikkeet tehdään oikeaoppisesti.

Tavoitteena on opettaa seuran kilpailijat ja asiasta innostuneet harrastajat tekemään voimistelu- ja venyttelyliikkeet oikein. Voimistelun ja venyttelyn avulla urheilija saa lisää liikkuvuutta ja ketteryyttä. Tämä parantaa menestymisen mahdollisuuksia judokisoissa, sekä ehkäisee vammojen syntymistä. Lisäksi Nummelan Judon ohjaajat ja valmentajat voivat varmistua siitä, että osaavat opettaa voimisteluliikkeet oikein.

Voimisteluharjoitukset korvaavat samaan aikaan olevan judoharjoituksen.

Voimisteluharjoitusten aikataulu on seuraava:

pe 4.2 klo 17.45
pe 18.2 klo 17.45
ti 22.2 klo 19.15

ti 1.3 klo 19.15
pe 4.3 klo 17.45
ti 8.3 klo 19.15
pe 18.3 klo 17.45
ti 29.3 klo 19.15

ti 5.4 klo 19.15

Mahdollisista aikataulumuutoksista tiedotetaan seuran kotisivuilla ja treeneissä. Etenkin perjantain kellonaikoihin saattaa tulla muutoksia.

Tiistaisin opetellaan venyttelyyn ja liikkuvuuteen liittyviä perusliikkeitä, sekä keskivartaloa vahvistavia liikkeitä.

Perjantaisin, osanottajajoukosta riippuen, tehdään hieman vaikeampia akrobatialiikkeitä perusliikkuvuusharjoittelua unohtamatta.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Salikilpailuissa runsas osanotto

Vuoden ensimmäiset salikilpailut oteltiin onnistuneissa merkeissä ke 19.1.2011. Kilpailuissa oli mukana yli 50 judokaa, joista yli 20 oli ensikertalaisia. Kokonaisuutena kilpailut sujuivat reilussa hengessä. Illan aikana nähtiin koko joukko komeita, ottelun päättäviä, ipponin arvoisia pistesuorituksia.

Kilpailun tulokset löytyvät Nummelan Judon kotisivuilta kohdasta Kilpailut > Tuloksia > 2011.

Tuomareissa tapahtui nuorennusleikkaus kun perinteisesti Jari Jääskeläisen tuomaroiman maton valtasi kolmikko Oskari Mäkinen, Jyri Rajaniemi ja Julius Sala. Suomen ja naapurimaiden kilpailujakin kiertävät pojat valitsivat toimitsijaroolinsa viisaasti - kilpailijan on hyvä ymmärtää tuomarin ajatusmaailmaa.

Toinen merkillinen ilmestys nähtiin matolla kaksi. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005 salikisoissa nähtiin kilpailijoita miesten sarjassa. Yksi aiemmin kilpaillut ja kolme ensikertalaista ottelivat miesten avoimessa sarjassa.

Pääpaino salikisoissa on kuitenkin aina ollut junioreissa. Syksyllä junioreiden peruskurssilla aloittaneista valkovöisistä 19 oli saapunut opettelemaan kilpailemista. Vaikka sali ja vastustajat ovat tuttuja, kilpailuihin osallistuminen tuo aina oman lisäjännityksensä. Tämän jännityksen voittaminen kasvattaa jokaista judokaa henkisesti vahvemmaksi myös arkielämän tilanteissa.



Diaesitys: Salikilpailut ke 19.1.2011

Kisoissa käytettiin Hannu Jokisen, Suomen Judoliiton kanssa yhteistyössä, kehittämää JudoShiai-ohjelmistoa, jonka ansiosta judokilpailujen läpivieminen on helpottunut merkittävästi. Tuomareiden lisäksi tarvittiin vain kolme toimitsijaa: yksi kellomies per matto ja yksi kuuluttaja. Ennen JudoShiai ohjelmistoa jokaiselle matolle tarvittiin kaksi ajanottajaa, toinen otteluaikaa ja toinen sidontoja varten. Näiden lisäksi oli erilliset pistetaulumiehet jokaiselle matolle. Luonnollisesti pidempään kestävissä kisoissa tarvitaan mainittujen lisäksi vaihtomiehiä.

Aiemmin Hannu on tarjonnut seuralle salikisalaitteistot ja varmistanut taustalla ohjelmiston käytön sujumisen. Tällä kertaa Ari Tervo vastasi kisalaitteistojen toimivuudesta, sekä punnitusten, ilmoittautumisten ja sarjojen tekemisestä. Hannu saattoi viettää leppoisan illan pelaillen tennistä.

Ohjelman helppokäyttöisyydestä kerrottakoon seuraava esimerkki. Jari Jääskeläinen istutettiin ilman aikaisempaa JudoShiai kokemusta kuuluttajan penkille ja minuutin pikakoulutuksen jälkeen hän pystyi viemään läpi kuuluttajan tehtävät vaikeuksitta. Vastaavalla pikakoulutuksella on menestyksekkäästi koulutettu kellojen käyttäjät salikisoihin aiemmissa kisoissa.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Jari Jääskeläisestä junioreiden jatkoryhmän ohjaaja

Jari Jääskeläinen aloittaa kevätkauden 2011 alusta junioreiden jatkoryhmän uutena vastuuohjaajana. Ryhmää aiemmin ohjannut Kim Leidenius jatkaa junioreiden peruskurssin vastuuohjaajana.

Jarilla on aiemmin ohjannut junioreiden jatkoryhmää yli viiden vuoden ajan 2000-luvun alussa. Lisäksi hän on ohjannut sunnuntaisin pidettyä judojumppaa syksystä 2007 kevääseen 2010.

Ohjaamisen lisäksi Jarilla on mittava kokemus judokilpailujen tuomaroinneista noin 10 vuoden ajalta.


Kuva: Jari Jääskeläinen