torstai 19. toukokuuta 2011

Oskarille tuplakultaa Matsuru Kannu kisoista

Matsuru Kannu oteltiin 14.5. Kotkassa. Nummelan Judosta kisoihin osallistui kaksi judokaa.

Oskari Mäkinen voitti sarjassa DP-42 kg kaksi ensimmäistä matsia ipponilla alle kymmenessä sekunnissa. Finaalissa Oskari otteli täyden ajan voittaen waza-arin arvoisesti. Ikäluokkaa ylemmässä, CP-42 kg sarjassa, Oskari tykitti menemään yhtä vakuuttavasti. Oskari teki kaikissa neljässä matsissa ipponin alle minuutissa ja ensimmäisessä matsissa itseasiassa kahdeksan sekunnin kohdalla. Oskari otteli hienon tuplakullan.



Kuva: Oskari Mäkinen (valk.) Matsuru Kannu kisoissa

Sarjassa DP-50 kg otellut Reeti Rajala kohtasi ensimmäisessä matsissaparempansa ottelun päättyessä tappioon ajassa 1 min 42 s. Toisessa ottelussa Reeti petrasi, ja otti voiton alle minuutissa. Tällä voitolla Reeti takasi itselleen hopeamitalin.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Kevätleiri ja SM-mitalistien palkitseminen

Nummelan Judon Kevätleiri 2011 alkoi totutusta poikkeavalla ohjelmalla. Paikalle oli kutsuttu Nummelan Judon vuoden 2011 SM-mitalistit palkittaviksi.

SM mitalistien palkitseminen

Nummelan Judo ry hallitus oli päättänyt lahjoittaa judon SM-tason kullasta 100 €, hopeasta 50 € ja pronssista 30 €. Lahjoitukset jakoi seuran varapuheenjohtaja, Juhani Kiviahde.

Junioreille näyttäväksi ohjelmanumeroksi suunniteltu SM-tasoinen heittoesittely valitettavasti peruuntui kun esittelyyn varautunut mitalisti loukkasi edellisen illan harjoituksissa hieman varvastaan. Tämä ei kuitenkaan kevätleirin menoa haitannut. Juniorit aloittivat kevätleirin ensimmäiset harjoitukset ja mitalistit siirtyivät yhteispotretin jälkeen kokoushuoneeseen nauttimaan ansaitsemansa kakkukahvit.





Kuvat: Kevätleiri ja mitalistien palkitseminen.

Kevätleiri 2011

Leirille oli saapunut yhteensä 41 innokasta judokaa aina valkovöisistä alkaen aina vihreävöisiin saakka. Mukana oli leirin suhteen ensikertalaisia, mutta myös kokeneita leirikonkareita.

Leirillä pidettiin yhteensä kolmet harjoitukset. Tänä vuonna jokaisessa harjoituksessa oli eri ohjaaja ja kukaan ohjaajista ei ollut tämänhetkisten junioriryhmien ohjaaja. Näin leiriläiset pääsivät nauttimaan hieman erilaisista ja eri tyylillä ohjatuista harjoituksesta. Ja kaikkihan sen tietävät - vaihtelu virkistää!

Iltaohjelma meni sotimiseksi - nimittäin kuorosotimiseksi

Matti Jääskeläisen ohjaamien harjoitusten jälkeen nautittiin iltapala ja syötiin grillattua makkaraa. Täysin vatsoin olikin hyvä jatkaa Jäsken järkkäämään kuorosota yllätykseen. Hetken arpomisen jälkeen oli selvää, että muodostuisi tyttöjen joukkue ja poikkien joukkue, jotka ottivat mittaa toisistaan. Arvostelun helpottamiseksi joukkueen vetivät Pitkä kuuma kesä -kappaleen. Ja kuorosodan voitti - hei kuka muistaa kuorosodan voittajaa kun tatamilla alkoi Eskon ohjattu iltaohjelma, jossa riitti jännitystä. Murhaajan arvaus, toisen kerran, oliko kolmannenkin, porkkanan irrotus, pussijuoksu ja touhua riitti.

Ja aikanaan pöly laskeutui ja judokat uinahtivat tatamille makuupusseihin.

Aamuherätys kuin armeijassa

Voiko kovin moni judoka sanoa heränneensä ja aloittaneensa päivän klo 7.15 ukemiharjoittelulla? No tatamilla nukkuneet leiriläisete voivat. Kim säiläkivi otti aamulla ohjat käsiin ja yllätysmomentin omaisesti puetutti junnuille judoasut päälle. Kyllä siinä unihiekat karisee omista ja kaverin silmistä kun aloitetaan aamu ukemeilla. Vaatteiden vaihto aamulenkkiä varten sujuikin tämän jälkeen rivakasti ja lenkki saatiin kunnialla suoritettua.

Päivän aikana oli kahdet judotreenit, ensimmäiset ohjasi Tea Laakkonen ja toiset Ari Tervo. Tatamin siivouksen jälkeen leiri olikin yllättäen ohi ja judokat pääsivät viikonlopun viettoon. Taas on yksi kevätleiri takana!

Terveisin,

Leiripäällikkö
Ari Tervo

Nummelan Judokat ottivat omansa Orimattilasta

Orimattilan Judo järjesti onnistuneet kilpailut 7.5. Orimattilassa, joka innoitti 149 kilpailijaa osallistumaan kisoihin. Kilpasarjoja oli pienemmistä aina aikuisikään ehtineille. Kisa oli tarkoitettu vähän kilpailleille judokoille, joten sarjat olivat varsin tasaväkisiä.

Nummelan Judosta oli jälleen ilmoittautunut kova iskuryhmä kisoihin. Seitsemän judokan voimin lähdettiin ottamaan mittaa muiden seurojen judokoista. Kovan päivän päätteeksi kotiin tuomisina oli kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Tällä mitalimäärällä Nummelan Judo sijoittui kolmenkymmenen seuran joukossa toiseksi.


Kuva: Reeti Rajala, Niko Isopoussu, Kasperi Virtanen, Mikko Linnakoski ja Joel Makkonen.

Urakan aloitti EP-23,9 kg sarjassa Anton Säiläkivi. Anton on uusia tulevia kilpailijoita ja kokemusta oli hyvä lähteä hakemaan. Kokemusta tuli aina neljän ottelun verran, joista Anton voitti yhden. Ei ollut kaukana mitalisija, mutta tällä kertaa kokemusta kartutettiin tulevia kisoja varten.

Sarjassa EP-26,50 kg Kasperi Virtanen otteli neljän ottelijan poolissa eli kaikki kaikkia vastaan periaatteella. Kasperi vei ensimmäisen ottelun yukon arvoisella suorituksella. Toinen voitto olikin jo ipponin arvoinen ja viimeinen jälleen yukolla Kasperille. Kolmella otteluvoitolla Kasperi otti sarjavoiton puhtaalla suorituksella.

Sarjassa EP-27,8 kg Joel Makkonen sai ottelukokemusta myös neljällä ottelulla, joista voitti yhden puhtaasti 10-0. Tällä voitolla Joelille ojennettiin pronssinen mitali.

Sarjassa EP-30,80 kg Niko Isopoussu sai osakseen kovimman urakan. Kaiken kaikkiaan viisi ottelua piti otella, jotta saatiin Nikon sijoitus selville. Hyvin Niko urakasta suoriutui. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa viihtyi Niko tatamilla ainoastaan 79 sekuntia. Kaikki kolme ottelua päättyivät Nikon voittoon puhtaasti 10-0. Semifinaalin Niko hoiti myös 10-0. Finaalissa vastus oli odotetusti kova. Hienosti Niko sai edukseen yukon arvoisen suorituksen ja tällä suorituksella kotiin hienosti kultainen mitali.

DP-45,10 kg Mikko Linnakoski otteli hienosti itselleen hopeaa. Nyt tuli oikeassa paikassa onnistumisia ja sitä myötä menestystä.

DP-50,80 kg Reeti Rajala sai viiden ottelijan joukossa itselleen neljä ottelua. Ensimmäisessä ottelussa tuli tappio 0-7 waza-arin arvoisella suorituksella. Seuraavat kolme ottelua olivatkin Reetin taidonnäytöstä; voitot 10-0, 10-0 ja hanteilla 1-0. Reetille ripustettiin ansaitusti kultainen mitali.

Ainoa aikuisissa otellut Kim Säiläkivi joutui kovaan seuraan. Alle 90 kg painoluokassa normaalisti otteleva Kim yhdistettiin -100 kg joukkoon. Yli kymmenen kiloa painavammat vastustajat eivät saaneet Kimin uskoa otteluiden voittamiseen horjumaan. Ensimmäinen ottelu meni puhtaasti 10-0 Kimille. Toinen ottelu oli ensimmäisen toisintoa pistein 10-0. Tässä vaiheessa alkoi Kimin paukut loppua, mikä oli ihan ymmärrettävää kun ottaa parin matsin ajan mittaa goljatteja vastaan. Oman poolinsa puhtaasti voittaneella Kimillä oli edessä semifinaali, jossa tuli 0-10 tappio. Palkintona uurastuksesta Kimillä oli kotiin lähdettäessä pronssinen mitali.

Nummelan Judon judokat suoriutuivat hienosti kisoista, josta tuloksena toiseksi parhaan seuran palkinto. Junioreilla on seuraavaksi edessä Wekara Shiai, joka otellaan Vantaalla loppukuusta. Myös Wekara Shiain joukkuekisaan on lähdössä ryhmä, jolta odotetaan hyviä otteita kisoista.

Teksti ja kuva: Jari Jääskeläinen

torstai 12. toukokuuta 2011

Siivoustalkoot takana - dojo valmis kevätleiriä varten.

Rapiat parikymmentä talkoolaista saapui paikalle salin siivoustalkoisiin. Sali on imuroitu lattiasta kattoon, kirjaimellisesti. Pesu- ja pukuhuoneet puunattiin ja jopa salin jakava väliverho irroitettiin ja luututtiin pölystä puhtaaksi. Ulkoeteiseen tiensä löytäneet syksyn lehdet saivat kyytiä.

Nyt kelpaa junioreiden saapua sankoin joukoin perinteiselle kevätleirille. Sali kiiltelee ja tatami on pölytön nukkua. Ennakkoilmoittautuneita on mukavasti - yli kolmekymmentä.

Leirin ohjaajat löytyivät mistäpäs muualta kuin oman seuran sisältä. Kolmet harjoitukset ja kolme ohjaajaa. Leiriläiset saavat huomata, että jokaisella ohjaajalla on oma tyylinsa ohjata harjoitukset ja opettaa judoa. Tämä tuo mukavaa vaihtelua tuttuihin ohjaajiin ja samalla vakituiset harjoitusten ohjaajat saavat ansaitsemansa hiulaus tauon.

Muistin virkistämiseksi vielä tietoa kevätleiristä:

http://www.nummelanjudo.fi/tapahtumat/kevatleiri/

Tervetuloa leirille!

Terveisin, leiripäällikkö.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Hallituksen kokous 4.5.2011


Kilpailumatkojen korvaukset/hallituksen linjaus
  • Ilmoitustaululla julkistettu korvauskäytännön linjaus koskee kotimaan kisoja.
  • Ulkomaan kilpailu- ja leirimatkojen korvauskäytäntö, B- ja C-junioreista lähtien, linjataan ja linjaus julkaistaan ilmoitustaululla.
SJuL:n kevätkokousedustaja ja valtakirjan kirjoitus
  • Harri Hagman valtuutettiin edustamaan Nummelan Judo ry:tä SJuL:n kevätliittokokouksessa 7.5.2011.
Ohjaajatilanne syksyllä
  • Muksujudo: Esko Hyvärinen.
  • Junioreiden peruskurssi: Julia Hellgren (vastuuohjaaja), Kim Leidenius sekä Kim Säiläkivi.
  • Junioreiden jatkoryhmä: Jari Jääskeläinen (vastuuohjaaja) ja Sari Ratinen.
  • Aikuisten peruskurssi ja kuntojudo: Hannu Tenhunen (vastuuohjaaja) ja Harri Hagman.
    • Minnamaija Örnberg ja Sirpa Rintamäki tukevat mahdollisuuksiensa mukaan.
  • Aikuisten jatkokurssi: Juhani Kiviahde (vastuuohjaaja), Petri Kapulainen ja Matti Jääskeläinen.
  • Kertaustreenit (sunnuntaiharjoitukset): Ari Tervo
Kevätleiri junioreille
  • Kevätleiri järjestetään joko pe 13.5. tai pe 20.5., päivämäärä varmistuu myöhemmin.
  • Järjestelyistä vastaavat Jari Jääskeläinen (päävastuu) ja Ari Tervo.
Kevään siivoustalkoot
  • Siivoustalkoot pidetään torstaina 12.5. klo 18:00 alkaen.
  • Ohjaajat infoavat asiasta harjoitusten alussa ja Ari laittaa asiasta tiedotteet kotisivuille ja salin seinälle.
  • Hanski ja Harri tarkistavat/korjaavat väliverhon käyttökuntoon.
  • Kaikki mukaan!
Kevään vyökoepäivä/ päivät
  • Kevään vyökoepäivät ovat maanantai 23.5. ja tiistai 7.6.
  • Ensimmäinen vyökoepäivä 23.5. on suunnattu junioreille
    • 5. kyu päägraduoija Jari Jääskeläinen klo 18:00 alkaen (Harri osallistuu, ellei ole matkoilla)
    • 4. kyu graduoija Jari Hirvi klo 19.15 alkaen.
  • Toinen vyökoepäivä 7.6. on suunnattu aikuisille
    • graduoitsijoina toimivat Hanski ja Juhani.
Kesän harjoitusajat
  • Kevätkauden viimeiset ohjatut harjoitukset ovat tiistaina 7.6., jolloin on vyökokeet.
  • Kesäharjoitukset pidetään aikavälillä 9.6. - 28.6. tiistaisin ja torstaisin klo 19:00 alkaen (korkein vyöarvo ohjaa harjoitukset).
  • Heinäkuussa ei ole ohjattuja harjoituksia.
  • Kesäharjoitukset jatkuvat 2.8. - 30.8. tiistaisin ja torstaisin  klo 19:00 alkaen (korkein vyöarvo ohjaa harjoitukset).
  • Syyskausi alkaa torstaina 1.9.
  • Sovittiin alustavasti, että syyskauden harjoitusajankohdat noudattavat kevätkauden aikataulua.
Muut asiat
  • Vierailevat ohjaajat/tilannekatsaus
    • SJuL:n päävalmentaja Mika Mukkula tulee ohjaamaan nuorten kilpailupainotteiset treenit to 26.5. klo 18:30 alkaen.
    • Harri kutsuu Kyösti Korpiolan ohjaamaan harjoituksia elo-syyskuussa, päivämäärä tarkentuu myöhemmin.
    • Ari selvittää järjestyykö voimankäyttökoulutus keväällä vai siirtyykö se syksyyn
Seuraava kokous
  • Seuraava kokous on ke 31.8. klo 18:00 salilla

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Mika Mukkula ohjaa kilpatreenit to 26.5.


Suomen Judoliiton päävalmentaja Mika Mukkula 3 dan ohjaa treenit Nummelan Judon dojolla

to 26.5. klo 18.30 alkaen

kilpapainotteiset harjoitukset.

Harjoitukset on tarkoitettu kaikille kilpailusta kiinnostuneille nuorille D-junioreista alkaen, ohjaajille ja aikuisille.

Nummelan Judon kevätkokous pidettiin 13.4.2011

Nummelan Judo ry kevätkokous pidettiin 13.4.2011 klo 18.30 alkaen salilla.

Kevätkokouksessa esiteltiin ja hyväksyttiin Nummelan Judo ry vuoden 2010 toimintakertomus.

Nummelan Judo ry kevätkokouksen 2011 pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla.


Nummelan Judo mitaleilla Hämeenlinnassa

Perinteikäs Hämeenlinna Shiai oteltiin 341 ottelijan voimin Hämeenlinnassa 16.04. Kilpailijat jakautuivat peräti 44 eri seuran kesken. Yksi näistä oli Nummelan Judo, jolla oli kilpailuihin tarjolla kuusi Judokaa yhdeksässä eri sarjassa. Ottaen huomioon seuran pienen iskuryhmän kisoihin oli saavutukset sitäkin isommat. Mitalitilastossa Nummelan Judo sijoittui 6. sijalle kolmella kullalla, kahdella hopealla ja yhdellä pronssilla.

Sarjassa ET-32 kg Erika Rajaniemi oli ylivoimainen ottelija antamatta yhtään pistettä vastustajilleen. Sarja oli iso ja otteluita tuli kaikkiaan viisi, jotka Erika voitti jokaisen vakuuttavasti 10-0. Erikalle hienosti sarja voitto ja kultaa. Tästä olikin hyvä jatkaa ikäluokkaa ylempään sarjaan.

Sarjassa DT-32 kg kisasivat seurakaverit Erika Rajaniemi sekä Jannika Hellgren. Molemmille tytöille tuli neljä ottelua, joista Jannika voitti yhden ja Erika kaksi. Tyttöjen välisen ottelun voitti tällä kertaa Erika. Erikalle sarjasta pronssia ja Jannikalle viides sija.

Oskari Mäkinen otteli myös kahdessa eri sarjassa. Omassa DP-42 kg sarjassa Oskarin otteet olivat samaa luokkaa kuin Erikallakin. Kaikki neljä käymäänsä ottelua Oskari voitti puhtaasti 10-0 ja kultainen mitali matkasi Oskarin kotiin. Ikäluokkaa ylemmässä CP-42 kg sarjassa taso oli kovempaa. Neljästä ottelusta tuli kaksi voittoa. Harmittavasti pronssiottelussa tuli häviö ja Oskarin sijoitus oli näin ollen viides.

Mikko Linnakoski otteli sarjassa DP-46 kg. Mikko eteni aina pronssiotteluun saakka, mutta tällä kertaa tuli tärkeällä hetkellä häviö. Otteluita oli kolme joista yhden Mikko voitti sijoittuen viidenneksi.

Jyri Rajaniemi otteli jälleen hienosti sarjassa CP-46 kg. Kolme ottelua ja jokaisesta tuli hienosti voitto. Jyrillä olikin kultainen kotiin vieminen. Ylemmässä ikäluokassa BP-44 kg Jyri otteli myös kolme kertaa. Kahdesta ottelusta tuli voitto ja yksi tappio tiesi tällä kertaa toista sijaa.
Nummelan Judon Tommi Valtonen kävi omaa kisaansa sarjassa M-66 kg. Kolmesta ottelusta tuli kaksi voittoa ja yksi tappio. Kahdella 10-0 ottelullaan Tommi eteni finaaliin, jossa tuli 0-5 tappio. Tommin sijoitus oli hienosti toinen.

Hämeenlinna Shiain tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.


Kuva: Mikko Linnakoski, Erika Rajaniemi ja Jannika Hellgren.

Teksti: Jari Jääskeläinen

Nummelan Judokoille Loviisasta kelpo saalis

Hyvä otteluvire säilyi nuorilla Judokoilla Loviisassa 9-10.4. käydyissä kisoissa.

E-S Aluemestaruuskisat

Etelä-Suomen aluemestaruuskisat oteltiin 9.4. hyvin järjestetyissä puitteissa Loviisan urheilutalolla. Kisoihin otti osaa 152 Judokaa 24 eri seurasta. Nummelan Judosta oli ilmoittautunut kisoihin kaksi Judokaa. E-S aluemestaruuskilpailujen tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.

Oskari Mäkinen, joka otteli kahdessa eri sarjassa, aloitti urakkansa omassa DP-42 kg sarjassa. Otteluita kertyi tuplapoolissa viisi kappaletta, joista Oskari hävisi ainoastaan yhden. Neljällä voitolla Oskari saavutti ansaitusti itselleen aluemestaruuden.

Ikäluokkaa ylemmässä sarjassa CP-42kg Oskari otti kahdella otteluvoitolla hienosti hopeaa. Ottaen huomioon vastustajien olleen kaksikin vuotta Oskaria vanhempia, oli saavutus enemmän kuin hyvä. Oskarista onkin odotettavissa kovan luokan ottelija tulevina vuosina.


Kuva (Kari Mäkinen): Oskari (valk.) CP-42 sarjan semifinaal​issa.

Toinen Nummelan Judon kilpailija oli Jyri Rajaniemi. Jyrillä on nuoresta iästä huolimatta kunnioitettava kisakokemus takanaan. Mainittakoon viime vuodelta kymmenen palkintopallisijoitusta, joista kolme tuli kansainvälisiltä tatameilta. Tältä vuodelta Jyrillä on nuorten SM-pronssia.

Aluemestaruuskisoista karttui palkintokaappiin tällä kertaa kaksi mitalia. Oskarin tavoin Jyri otteli kahdessa eri ikäluokassa. Sarjassa CP-46 kg Jyri saavutti kahdella otteluvoitolla itselleen pronssia. Sarjassa BP-45 kg vastaan tuli tämän vuoden SM-hopeaa voittanut Arthur Tvauri. Kisa käytiin näiden kahden ottelijan kesken paras kolmesta systeemillä. Jyri otti selvät 2-0 voitot Arthurista, joten Jyristä tuli E-S aluemestari mallia 2011.

On selvää, etteivät saavutukset jää tähän, vaan pojista kuullaan lähitulevaisuudessa vielä useaan kertaan iloisissa merkeissä.



Kuva (Jari Jääskeläinen): Jyri Rajaniemi ja Oskari Mäkinen

Junnu Cup II

Sunnuntaina oli vuorossa Junnu Cup II, joka niin ikään oteltiin Loviisassa. Osallistujia oli tällä kertaa 169 peräti 25 eri seurasta. Junnu Cup II tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.

Nummelan Judolla oli kisoihin ilmoittautunut kuusi nuorta judokaa. Ihan aloittelijoista ei kuitenkaan ole kyse, sillä useammilla on jo takana muutama Junnu Cup ja seuran omat salikisat, jotka antavat hyvän pohjan kisaamiselle.


Kuva (Jari Jääskeläinen): Nummelan Judon tulevia huippuja.

Kasperi Virtanen aloitti sarjassa EP-25,40 kg hienosti ottamalla kolmesta ottelusta kaksi voittoa. Näillä voitoilla Kasperi lunasti itselleen sarjassa hopeaa.

Joel Makkonen kävi kovaa vääntöä sarjassa EP- 26,9kg. Tällä kertaa kaksi ottelu voittoa riitti kolmanteen sijaan.

Niko Isopoussu ei antanut mitään mahdollisuuksia vastustajille. Kolme otteluvoittoa puhtaasti 10-0 ei antanut selittelyn sijaa vastustajille. Hienosti ansaittu kultamitali. Hienoa Niko!

Saku Nissinen kävi omaa kisaansa sarjassa DP-33,1kg. Saku otteli myös kolme ottelua puhtaasti 10-0 voitoin. Sakun oma kisa tyyli toimii ja lahjakkaana kaverina hän tulee pääsemään vielä pitkälle. Kultainen mitali kisoista matkasi Sakun mukana oikeaan osoitteeseen.

Eliel Selkälä jatkoi hyviä esityksiä sarjassa DP-33,80kg. Kahdella ipponilla Eliel varmisti itselleen hienosti hopeaa.

Elielin kanssa samassa sarjassa otellut Pyry Miettinen otteli kolme ottelua saavuttamatta tällä kertaa ottelu voittoa.

Voittaminen on hieno asia, mutta kisoihin osallistuminen vieläkin hienompaa. Kuten Saku sanoi kysyessäni miltä tuntuu kun häviää, oli reippaan pojan vastaus. Ei se niin vakavaa ole, mä kisaan koska se on kivaa.

Teksti: Jari Jääskeläinen

Nummelan Judolle kaksi SM-kultaa

Judon miesten ja naisten SM-kilpailut oteltiin 2.4.2011 Porvoossa. Nummelan Judosta kilpailuihin osallistui kolme judokaa. SM 2011 tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.


Kuvat (Vesa Niemenmaa, Fudoshin): Kuvia Nummelan Judon ottelijoista SM-tatamilla ja palkintopallilla.

Antti sarjan M-66 mestari

Antti Rintamäki on sarjan M-66 hallitseva mestari vuosilta 2010 ja 2009. Antti eteni varmoin ottein, ippon voitoilla aina finaaliin saakka. Finaalissa Antti kohtasi Hämeenlinnan Judoseuran Sampsa Koivulahden.

Ottelun edetessä Antti lähti yrittämään polvi-seoi-nage heittoa. Heiton aikana Antti ei saanut vasemman jalkansa päkiää kunnolla mattoa vasten ja nilkka vääntyi sivulle. Antti linkkasi aloituspaikalle ja jatkoi ottelua. Lopulta Antti sai tehtyä waza-arin arvoisen pistesuorituksen, joka piti ottelun loppuun saakka. Antti otti näin SM-kultaa sarjassa M-66 kg ja on sarjan hallitseva mestari kolmatta vuotta peräkkäin.


Anniinasta judon triplasuomenmestari 2011

Anniina Jokinen kohtasi ensimmäisessä ottelussa Keido-Kanin Jemina Lostedtin. Anniina kertoi, että avausottelu oli tiukka ja tahmeampi kuin toinen ottelu. Anniinan mukaan ottelussa oli paljon hyviä tilanteita, joista olisi voinut jatkaa mattoon, mutta tilanteet menivät ohi ennen kuin Anniina hoksasi käyttää niitä hyväkseen. Lopulta Anniina sai käytettyä paikan hyväkseen ja lopetti ottelun sidonnalla.

Toisessa ottelussa Anniinaa vastaan tuli Kankaanpään Judokoiden Miia Kamberg, joka oli voittanut oman ensimmäisen ottelunsa ipponilla. Anniinan ja Miian välinen ottelu muodostui täten sarjan finaaliotteluksi. Ottelun alussa Anniina teki o-uchi-gari yrityksen, mutta meinasi itse kaatua. Kolmannen hajimen jälkeen Anniina sai vastustajansa yoko-shiho-gatame sidontaan. Vastustaja piti vielä Anniinan jalkaa hallussaan, mutta Anniina sai jalan irti ja sidonta piti loppuun saakka.

Anniina otti siis sarjan N-48 kg Suomen mestaruuden ja teki samalla suomalaista judohistoriaa. Tiettävästi kukaan muu ei ole koskaan voittanut kolmea SM-kultaa yhden kisavuoden aikana.


Kuva: Anniina Jokinen on judon triplasuom​enmestari vuonna 2011.

Anniina kertoi, ettei ollelupäivää ennen jännittänyt. Jännitys iski vasta juuri ennen matseja. Paineita ei ollut, sillä hän oli voittanut molemmat vastustajat nuorten SM-kisoissa. Ennen matseja mietin, että molemmat vastustajat ovat voitettavissa, totesi Anniina. Lisäksi ajattelin, että kolminkertainen mestaruus on mahdollinen.

Tommi sijoittui viidenneksi

Tommi Valtonen otteli sarjassa M-60. Ensimmäisessa matsissa Tommia vastaan tuli Keido-Kanin Ville Korkeila. Tommi päätti ottelun kuristukseen kahden minuutin kohdalla.
Toisessa ottelussa Tampereen Judon Juho Reinvall onnistui heittämään Tommia kaksi seoi-nage heitolta ja lopulta Tommi jäi sidontaan. Reinvall eteni voitollaan finaaliin ja Tommi pääsi pronssiotteluun.

Tommi aloitti pronssiottelun vahvasti. Hän onnistui tekemään aituri kata-otoshi tekniikan, siirtyen johtoon yukon arvoisesti. Tampereen Judon Tomi Heikkinen onnistui 50 s ennen ottelun loppua heitossaan ipponin arvoisesti ja vei pronssin. Tommi sijoittui sarjassaan viidenneksi.

Tommin otteita kisoissa seuranneet totesivat Tommin matsanneen hyvin.

Hallituksen kokous 13.4.2011


Karkkilan toimipisteen kuulumiset/Esko Hyvärinen
  • harjoitukset alkoivat 15.1.2011 Karkkilassa.
  • Harjoitukset pidetään lauantaisin.
  • Kurssille on ilmoittautunut 15 judokaa.
  • Harjoituksiin osallistuu keskimäärin 8-13 kävijää per harjoitus.
  • Tähän mennessä kävijöitä on ollut harjoituksissa 147 kpl.
SJL:n kevätliittokokous 7.5.2011 Varalassa
  • Harri edustaa seuraa Judoliiton kevätkokouksessa hallituksen valtuuttamana.
Vierailevat ohjaajat
  • Pyydetään Mika Mukkula ohjaamaan kilpailijoille suunnatut harjoitukset toukokuun lopussa
  • Pyritään järjestämään toukokuussa aikuisille suunnatut harjoitukset aiheena hätävarjelu ja voimankäyttö (ulkopuolinen ohjaaja).
  • Pyydetään Kyösti Korpiolaa ohjaamaan aikuisille suunnatut harjoitukset elo-syyskuun vaihteessa.
Kunnan avustusanomus
  • Kunnan yleisavustusanomus on jätetty määräaikaan mennessä (31.3.).
Postilaatikko
  • Matti hankkii salille väliaikaisesti postilaatikon.
  • Laatikkoa tarvitaan, jotta seuran olemassa olo saadaan varmennettua tietyissä sähköisissä palveluissa.
  • Salin postiosoitetta ei tule antaa eteenpäin muille tahoille ettei laatikkoon tule vahingossa mitään tärkeää postia.
Pääsiäisviikon treenit
  • Ari ohjaa aikuisten peruskurssin harjoitukset ti 19.4. apunaan Minsku.
  • Torstain 21.4. harjoitukset on peruttu