tiistai 23. toukokuuta 2017

Judo SM Turku 2017

Kupittaan Urheiluhallissa mittelöitiin judon Suomenmestaruuksista. Lauantaina oteltiin henkilökohtaisista sijoituksista ja sunnuntaina ratkaistiin seuramestaruus. Nummelan Judon kilpailijoille viikonloppu oli menestyksekäs.
JOUKKUE KILPAILUT
Seura voitti historiansa ensimmäisen Joukkuemestaruuden. Tampereen Judo on hallinnut viimeiset kuusi vuotta tätä kilpailumuotoa, mutta tällä kertaa NuJu oli kovempi. Tampere ja Nummela kohtasivat alkupoolissa. Henri ja Arttu Määtän sekä Oskari Mäkisen voitokas alku riitti täpärään 3-2 voittoon hallitsevasta mestarista. Seuraavana vastaan asettui Turun JS joukkue, joka kaatui voitoin 4-1. Finaalissa NuJu kohtasi kovan helsinkiläisen Meido-Kan’in joukkueen. Finaali oli äärimmäisen tasainen: Henri Määttä taisteli ensimmäisenä voiton, samoin jatkoajalla Arttu Määttä. Oskari Mäkinen taipui jatkoajalla ja Julius Sala hävisi oman ottelunsa varoituksin – joka tarkoitti sitä, että painoluokassa +90kg otelleet Martti Puumalainen ja Erkka Kari ratkaisisivat kultamitalin kohtalon. Yleisön mylviessä Puumalainen toi lopulta voittoon vaadittavan pistesuorituksen ja näin voiton Nummelan Judolle. NuJu’n joukkueessa mukana: Henri Määttä, Arttu Määttä, Oskari Mäkinen, Julius Sala, Matias Tikkanen (Sakura), Martti Puumalainen (Mikkelin Judo) sekä Tommi Valtonen ja Sami Järvinen. Joukkue kilpailuun osallistuminen vaatii ottelijoilta paljon, kropan ollessa kovilla edellisen päivän jäljiltä ja loukkaantumisriskin näin noustessa. Vahvaa sitoutumista kaikilta urheilijoiltamme! Voitetun mestaruuden jälkeen – kaikki kunnia ja iso kiitos lainamiehille – pitää tavoitteeksi asettaa voiton uusiminen, täysin omalla NuJu joukkueella. Tämä vaatii nykyisten miesten kasvamista tai….
Tommi toimi joukkueen kapteenina pitäen ensinnäkin huolen, että into ja palo saatiin syttymään ja paras joukkue, vara- sekä lainamiehineen tatamille. Lisäksi Tommin coachaus ja kannustus auttoi jokaista venymään parhaimpaansa.
Naisten puolella NuJu nousi myös palkintopallille. Kirkkonummen JS vei kultaa ja voiton Nummelasta. Kerimäen Judonoko voitti Nummelan vasta uusintaottelulla ja saavutti näin hopeaa. NuJu kaatoi kuitenkin Hotai Judon joukkueen. Nummelan joukkueessa ottelivat: Jannika Hellgrén ja Tea Laakkonen sekä Pihla Matikainen (Maskun Tempo) ja Viivi Kärhä (Meido-Kan). Kovin ottelu käytiin Tea Laakkosen ja Kirkkonummen (nuorten arvokisamitalistin) Emilia Kanervan välillä. Todella upeaa venymistä ja sitoutumista seuran valmentajalta sekä joukkueen kapteeni Tealta.
YKSILÖKILPAILUT
Lauantaina NuJu’n Henri Määttä taisteli upeasti Suomenmestariksi sarjassa -66kg. Seitsemän nuorten mestaruuden ja viime vuoden aikuistensarjan hopean jälkeen tämä voitto kruunasi Määtän kevätkauden. Tommi Valtonen otteli samassa sarjassa jääden kuitenkin mitalien ulkopuolelle. Painoluokkaa ylempänä Arttu Määttä joutui venymään neljään otteluvoittoon saadakseen mitalin. Kovalla työllä ansaittu pronssi toi arvokkaan jatkon kahdelle aiemmalle aikuisten SM-mitalille. Alle 81-kiloisissa ottelivat NuJu’ssa judon aloittaneet ja seuraa yhtäjaksoisesti edustaneet Oskari Mäkinen sekä Julius Sala. Juliuksen ottelut päättyivät kahteen tappioon, Oskarin raivatessa tiensä aina finaaliin asti. Vasta 17-vuotias, mutta Tokion Olympialaisiin jo tähtäävä nuorukainen venyi kovissa otteluissa parhaimpaansa tarjoten viihdyttävää ja aktiivista judoa yleisölle. Jatkoajalle venyneessä finaalissa Meido-Kan’in Aku Laakkonen oli niukasti paremmin, jättäen Oskarit nyt hopealle.
Naisten sarjoissa oli valitettavan vähän ottelijoita. Tämä ei vähennä kuitenkaan paikalla olleiden judokoiden ja SM-mitaleiden arvoa. Alle 48-kiloisissa kohtasivat Nummelan Jannika Hellgrén ja Kirkkonummen Frida Laxén. Nuorten tyttöjen kisaaminen oli tasaväkistä, mestaruuden matkatessa vielä tällä kertaa kuitenkin Kirkkonummelle. Frida on omassa painoluokassaan nyt hallitseva U18, U21 ja aikuisten Suomenmestari. Venla Laiho aloitti taistelun omassa alle 57kg sarjassa ennakkoluulottomasti, loukkaantuen kuitenkin toisen ottelunsa jälkeen. Venla joutui näin jättämään kilpailunsa kesken. Jannika ja Venla raivasivat edellisenä viikonloppuna tiensä nuorten PM-kilpailuissa aina podiumille asti, saavuttaen molemmat pronssia. Juuri Kaunaksen Eurooppa Cupista palannut Jessika Hellgrén otteli nyt normaalia painoluokkaansa ylempänä. Jessikalle sarjassa -70kg hopeaa, kullan matkatessa jälleen Kirkkonummelle.
NuJu oli mitalitilastoissa kolmas, Kirkkonummen ja Tampereen jälkeen. Kilpailuiden yhteydessä järjestettiin myös Soveltavanjudon SM-kilpailut. NuJu’laisia oli tällä kertaa mukana ainoastaan katsomon puolella. Laji on otettu NuJu’n opetusohjelmaan vuosi sitten ja harrastajamäärä on kasvussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.